Óceánjáró hajós munka beszámoló 2017-12-18T11:28:41+00:00

Mit kell tudni az óceánjáró hajós munkáról?

Vendégünk RENI volt, aki elmesélte nekünk első óceánjárós élményeit! Ezt az interjút osztom meg most veletek, olvassátok élvezettel!

Sz. Á. 

Mikor jelentkeztél a Carnivalhoz? Milyen pozícióba jutottál ki? Mik voltak a feladatok és hogy sikerült előrébb jutnod?

V.R.

2016. január 23-án volt az interjú (Nálatok, Duna Rapszódia). Soha nem felejtem el március közepén hívott Reni (óceánjáró hajós koordinátor), hogy megvan az indulási dátumom, és a hajó neve. Az indulásig a vízumot, és az orvosi papírokat kellett beszerezni. Reni mindig türelmesen és kedvesen válaszolt az összes kérdésemre, és azt is elmondta, hogy lesz útitársam (Sanyi), akivel egy nap fogunk utazni, és ő is a Magic hajóra megy. Április 16-án elindultunk Houstonba, hogy másnap felszálljunk az Óriásra, és megkezdődjön életem legnagyobb kalandja. Assistant waitress pozícióban jutottam ki. A room serviceben kezdtem dolgozni, majd staff mass, és lido. A lidos időszakom közben elég sokat mentem a Dining Roomba dolgozni, majd 5 és fél hónap után kaptam promóciót, így a szerződésem hátralévő napjait a legnagyobb étteremben töltöttem.

Sz. Á. 

Milyen pozícióba mész vissza a 2. szerződésedre? Mit vársz a következő szezontól?

V.R.

Assistant Team Waitress pozícióban megyek vissza, a terveim között szerepel hogy 9 hónapot a hajón legyek. A legjobbat várom ettől a szerződéstől is, és szeretnék még jobb lenni.

Sz.Á.

Melyik hajón dolgoztál? Milyen ez az Óriás?

V.R.

A hajóm a Magic volt.
Emeletek száma: 14
Súly: 130 000 tonna
Hossz: 306 m
Sebesség: 21,8 csomó
Utas kapacitás: 3 690 fő

Pontosan 7 és fél hónapig volt az otthonom. A homeport: Port Canaveral (Orlando), minden szombaton innen indult a cruise, és ide is értünk vissza.

Sz.Á.

Miért jelentkeztél óceánjáró luxushajóra dolgozni?

V.R.

Hogy miért jelentkeztem óceánjáró hajóra dolgozni? Azt mindig éreztem, hogy szeretnék utazni, hogy szeretnék új embereket megismerni, hogy nyitott személyiség vagyok, de hogy egy nap hajón fogok dolgozni azt soha nem gondoltam. Pontosan másfél évvel korábban a Facebookon találtam egy hirdetést, és egy blogot! Megnyitottam a blogot és nem tudtam abba hagyni az olvasást. Teljesen magaménak éreztem az olvasmányt, akkor már a könnyeimmel küszködve eldöntöttem, hogy én ezt akarom csinálni, ezt nekem találták ki. Hihetetlen, mintha az a bizonyos belső hang mondta volna … még másnap jelentkeztem egy tanfolyamra.  A tanfolyam öt hónapig tartott, életem egyik legviccesebb időszaka volt, fantasztikus társaság jött össze.

Sz.Á.

Volt benned először félelem? Mitől tartottál?

V.R.

Egyetlen félelmem a honvágy volt. Nekem nagyon fontos a családom, akik ismernek tudják, hogy élek-halok értük. Jöttek a kérdések magam felé, mi lesz ha nem bírom a családom nélkül, mi lesz ha nem tudok ennyi ideig távol lenni Tőlük? Kb. így indultam el … és a szívemmel, amit olyan nehéznek éreztem akkor. Április 17-én felszálltam a hajóra, már az első percben éreztem, hogy jó helyre kerültem, és hogy nem lesz itt baj. És nem is lett, az a szó, hogy honvágy megszűnt létezni a gondolataim között.

Sz.Á.

Mi volt a legnehezebb az első szerződésed alatt? Hogyan győzted le az akadályokat? Mi volt segítségedre?

V.R.

Bármennyire is gondolkodom Ági, de engem rossz nem ért, így nem kellett legyőznöm akadályokat, és nem sírtam a szobámban, hogy én ezt nem bírom. Pedig nagyon érzékeny lélek vagyok! :)

Sz.Á.

Mi az eddigi legszebb élményed a tengerentúlról?

V.R.

Az emberek, akiket megismertem, hogy láttam a világ milyen színes és annyi minden elfér benne. Nemzetközi barátaim lettek, ezáltal kultúrákat ismertem meg, közben úgy jártam a világot, hogy egy forintot sem fizettem érte. Az én pipám: Galveston, Port Canaveral, Nassau, Mexikó, Honduras, Belize, Key West, Dominika, St. Thomas, Puerto Rico, Grand Turk, Aruba, Curacao, St. Maarten, St. Kitts. Úristen még most is ráz a hideg, ha arra gondolok, hogy évekkel korábban csak álmodtam ezekről a helyekről, és az, hogy egy luxushajón élsz hónapokig azt gondolom nem kis dolog.

Sz.Á.

Kiknek ajánlod ezt a munkát? Mit üzensz azoknak, akik jelentkeznek óceánjáró luxushajóra dolgozni? Bármi, amit szeretnél velünk megosztani! :)

V.R.

Bárkinek ajánlom ezt a munkát, aki érez magában elég ambíciót, hogy egy teljesen más életstílusban is képes talpon maradni. Aki szeretne világot látni, és pénzt keresni. Mert igen lehet!! :) Semmihez sem tudom hasonlítani ezt az életformát, nekem minden hajón töltött nap az előnyömre szolgált. Önállóságot adott, és most már elhiszem, hogy bármi lehetséges csak akarni kell. És hogy ne féljetek a mindennapi munkától, tapasztalatból mondom, hogy meg lehet csinálni. Persze elengedhetetlen a pozitív hozzáállás, és a cél, amiért tudod, hogy minden nap felkelsz.

Sz.Á.

Reni, nagyon szépen köszönöm, hogy a vendégünk voltál! Biztos vagyok benne, hogy sokak számára hasznos ez az összefoglaló. Kívánok Neked a következő szezonra is sok szerencsét, sikert és csodaszép élményeket! Remélem, hamarosan újra találkozunk! :)

V.R.

Nagyon köszönöm!!!!!!

Jelentkezz segédfelszolgálónak óceánjáró luxushajóra és járd be a világot!

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.